DROGEN TIJDENS BOUWPROJECTEN

Hier wordt een nieuw winkelcentrum gebouwd.

 • Uit onderzoeken naar schadeclaims met betrekking tot nieuwbouwhuizen blijkt dat het hoogste percentage fouten te maken heeft met vochtschade die is ontstaan, omdat het materiaal tijdens het bouwen te weinig is gedroogd. Met de juiste kennis en de juiste procedures wordt het drogen een eenvoudig en vanzelfsprekend onderdeel van het bouwproces. Het resultaat: een snelle bouw met een goede kwaliteit.

  Oplossing: Dit bouwbedrijf heeft zijn apparatuur gehuurd bij Corroventa. Het gebruikt de mobiele adsorptiedroger A50 TD2, die ideaal is bij drogen tijdens bouwprojecten of renovaties. Bovendien kreeg het snelle en persoonlijke support van het deskundige personeel van Corroventa.

   

Wandluis

Oh nee! Het hotel is getroffen door wandluis!

 • Wandluis is een groot probleem in heel Europa en het is soms lastig om er iets aan te doen. Voor hotels kan het een ramp betekenen. Ongedierte moet snel en discreet worden verdelgd, voordat dit én de praatjes zich kunnen verspreiden.

  Oplossing: Het verdelgingssysteem H4 ES van Corroventa verwijdert deze kleine, vieze parasieten op snelle en efficiënte wijze. U kunt het systeem snel en discreet installeren en het aansluiten op SuperVision® van Corroventa. Daarmee heeft u het verdelgingsproces volledig onder controle, waar u ook bent.

  Het systeem werkt snel, geluidloos, zonder chemicaliën en zonder risico dat de wandluizen zich verspreiden naar andere ruimten.

   

Overstroming

Overstroming.

 • Na een paar dagen regenen is het waterpeil in de rivier direct naast een woonwijk gestegen en een aantal woningen is getroffen door overstroming. Snel in actie! Hoe sneller je reageert, des te kleiner is de schade.

  Oplossing: Condensdrogers zijn vaak een goede oplossing omdat ze geen omvangrijke installatie vergen. U installeert in alle getroffen woningen de condensdroger K5 ES HP PX van Corroventa en kiest ervoor om het droogproces via SuperVision® te monitoren en regelen. Op die manier voorkomt u lange reistijden en kunt u alle getroffen huishoudens op afstand in de gaten houden. Tegelijkertijd is het droogresultaat optimaal, omdat u de volledige controle heeft over het droogprogramma, waar u ook bent.

   

ONTVOCHTIGING VAN ZOLDERS

Behoeftegestuurde ventilatie op zolder.

 • Al tijdens de bouw van dit huis heeft men ervoor gekozen om een ventilatiesysteem te installeren dat vochtproblemen op zolder moest tegengaan.
  Of het nu gaat om te veel of te weinig, een onjuiste ventilatie kan leiden tot vochtproblemen en in het ergste geval tot een ongezonde woonomgeving.

  Oplossing: VentoVind™ is het systeem van Corroventa voor vraaggestuurde ventilatie op zolder. Het zorgt ervoor dat er alleen wordt geventileerd als dat voor de zolderruimte goed en noodzakelijk is. Vraaggestuurde ventilatie is optimaal vanuit het oogpunt van vocht en het bespaart bovendien energie. De huiseigenaar kan VentoVind™ eenvoudig regelen en monitoren via het draadloze bedieningspaneel HomeVision Pro®.

ONTVOCHTIGING VAN KRUIPRUIMTEN

Problemen met vocht in de kruipruimte.

 • Vocht kan leiden tot grote problemen, zoals de vorming van en aantasting door schimmel, nare geuren en in het ergste geval tot een ongezonde woonomgeving.
  Voor de huiseigenaar is het belangrijk om een betrouwbaar product te vinden, dat het huis en de mensen die er wonen, beschermt. Maar een huiseigenaar heeft ook eisen ten aanzien van energiezuinigheid en betrouwbaarheid.

  Oplossing: Voor het koude klimaat in de kruipruimte is een adsorptiedroger de optimale oplossing. De CTR 300TT2, de droger van Corroventa voor kruipruimten, is specifiek ontwikkeld voor gebruik in kruipruimten, waar de lat hoog ligt als het gaat om energiezuinigheid, betrouwbaarheid en een lange levensduur.

VERWIJDERING VAN RADON

Radon in huis.

 • Radon is een onzichtbaar radioactief gas, dat volledig reukloos is.
  U heeft een radonmeting gedaan en helaas ontdekt dat er radon uit de bodem naar de kruipruimte is gelekt. Dat heeft geleid tot een verhoogde radonwaarde, die schadelijk is voor de gezondheid. De nieuwe eigenaar van het zomerhuisje is uiteraard ongerust.

  Oplossing: De radonafvoeren RS 100 en RS 400 van Corroventa zijn specifiek ontwikkeld voor het verwijderen van radon en werken veilig en efficiënt.

   

Drogen na brand

Oei, dat is ernstig!

 • Er is brand, maar gelukkig heeft iedereen – mensen én dieren – ongedeerd kunnen ontkomen en heeft de brandweer het vuur onder controle.

  Zodra de brand is geblust, is het van het grootste belang om direct met een droogproces te beginnen. De corrosieve rookafzettingen die vaak ontstaan bij een brand, zijn in combinatie met een hoge luchtvochtigheid door het blussen erg slecht voor alle soorten metalen oppervlakken en elektronica.

  Oplossing: bij het drogen pakt u eerst de ergste gevallen aan, eventueel met de CTR 1000LKV van Corroventa, een adsorptiedroger met een ingebouwde luchtgekoelde condensor. Deze droger kan heel eenvoudig worden ingezet zonder geavanceerde installatie en is daarmee ideaal voor noodgevallen en voor drogen tijdens bouwprojecten.

   

Verhuur

Er is haast bij!

 • Door hevige stortregens staan grote delen van Europa blank. Er is een grote behoefte aan sterke drogers en er is haast bij.

  Oplossing: Corroventa beschikt over een verhuurvloot van meer dan 10.000 machines, in depots op een aantal plaatsen in Europa. Deze vrachtwagen is net onderweg met een grote lading adsorptiedrogers, condensdrogers en waterafscheiders en de machines zullen binnenkort worden geleverd aan de klanten van Corroventa die actief zijn in het overstroomde gebied.

  Hoe sneller je handelt, des te kleiner is de schade.

Waterschade

Ongeluk in de gang.

 • Vandaag kreeg de rector een onaangename verrassing toen ze op haar werk arriveerde. Een paar kwajongens hadden de afvoer van een van de wastafels dichtgestopt voordat ze gisteren waren weggegaan en in de loop van de nacht was er een gang volledig ondergelopen.

  Oplossing: Hoe sneller er wordt begonnen met drogen, des te groter de kans dat de omvang van de schade tot een minimum wordt beperkt en de droogtijd wordt verkort. Als dat niet gebeurt, kan de schade hoge extra kosten met zich meebrengen plus sloop-, droog- en herstelwerkzaamheden die veel tijd in beslag nemen. U begint het droogproces op die plaatsen waar de nood het hoogst is, eventueel met condensdroger K3 HP van Corroventa. Deze droger kan heel eenvoudig worden ingezet zonder geavanceerde installatie en is daarmee ideaal voor noodgevallen en voor drogen tijdens bouwprojecten.

Ontvochtiging

Risico van vochtschade.

 • Auto’s die nat zijn geworden van de laatste regenbui, staan geparkeerd in de parkeergarage en verdampen vocht. De kans bestaat op vochtschade in de parkeergarage en het risico van roest aan de auto’s neemt toe. U moet een oplossing zien te vinden die het vocht efficiënt verwijdert en die goed voldoet in onverwarmde ruimten.

  Oplossing: De adsorptiedroger A4 ES X van Corroventa, die met zijn extra verwarming de optimale oplossing is in onverwarmde ruimten.

   

Waterschade

De waterleiding is bevroren en gesprongen.

 • De waterleidingen zijn bevroren en gesprongen en dat heeft tot waterschade in een van de zomerhuisjes geleid.

  Oplossing: U installeert de adsorptiedroger A4 ES X, die dankzij zijn ingebouwde extra verwarming optimaal werkt in het onverwarmde zomerhuisje. U sluit de adsorptiedroger aan op SuperVision®, zodat u de volledige controle over het droogproces heeft. Waar u ook bent. Perfect, zult u denken, want het complex met uw zomerhuisje ligt een flink eind van de stad.

Vochttechnicus bij bushalte

“Het droogproces is klaar, ik sluit nu af.”

 • U staat op de bus van uw werk naar huis te wachten. U heeft ingelogd op SuperVision® van Corroventa en al uw lopende opdrachten bekeken.
  U ziet dat de machines die u vorige week had geïnstalleerd op een kantoor klaar zijn met drogen en u schakelt ze uit vanaf uw mobiel. Nu hoeft u niet onnodig lang door te werken en energie en geld te verspillen.
  Tegelijkertijd ontdekt u dat de instellingen voor een andere droogklus moeten worden bijgesteld. Ook dat lost u op vanaf uw mobiel.
  Geweldig – u heeft een aantal van uw droogklussen kunnen regelen terwijl u een paar minuten op de bus stond te wachten.

   

Onze oplossingen

 • Waterschade en overstromingen

  Wij hebben de kennis in huis voor apparatuur waarmee diverse bouwconstructies op de snelste en meest effectieve manier kunnen worden gedroogd.

 • Ongediertebestrijding

  Er zijn verschillende systemen voor de bestrijding van ongedierte op de markt, maar het professionele warmtesysteem van Corroventa werkt snel en eenvoudig zonder gebruik te maken van chemicaliën.

 • Droogmethoden bij waterschade

  Elke schade is uniek en elk probleem vraagt vaak weer om een andere oplossing. Corroventa heeft de kennis en de apparatuur in huis voor het meest effectieve droogproces.