Produktutveckling list image

Oplossingen

Drogen tijdens bouwprojecten en in noodgevallen

Het is belangrijk om bij nieuwbouw of renovatie de constructie goed te drogen en de vochtniveaus goed onder controle te houden

Oplossingen

Drogen en vochtbeheersing bij bouwprojecten

Het is belangrijk om bij nieuwbouw of renovatie de constructie goed te drogen en de vochtniveaus goed onder controle te houden. Het materiaal in een gebouw bevat grote hoeveelheden bouwvocht. Na de productie zit er al een bepaalde hoeveelheid vocht in het materiaal. Tijdens de opslag op de werkplek komt daar nog meer vocht bij. Een nieuw gegoten betonplaat met een lange droogtijd is vaak blootgesteld aan regen en sneeuw in combinatie met een vochtig houten raamwerk.  

Dat betekent erg veel bouwvocht en drogen is absoluut noodzakelijk. Het is erg belangrijk om het vochtgehalte in balken en beton te meten en waar nodig de boel droog te krijgen, voordat er verder wordt gegaan met de bouw. Reden hiervoor is dat door de plaatsing van vochtwerende lagen en overig bekledingsmateriaal het vocht ingesloten raakt, wat na oplevering van de bouw kan leiden tot schimmel en rot.
 

Toepassingen

Hoog percentage van vochtschade bij nieuwbouw

Uit onderzoeken naar schadeclaims met betrekking tot nieuwbouwhuizen blijkt dat het hoogste percentage fouten te maken heeft met vochtschade die is ontstaan, omdat het materiaal tijdens het bouwen te weinig is gedroogd. Met de juiste kennis en de juiste procedures wordt het drogen een eenvoudig en vanzelfsprekend onderdeel van het bouwproces. Het resultaat: een snelle bouw met een goede kwaliteit. Voor advies kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste machine en met de theoretische kennis voor uw situatie.

Drogen van kleinere waterschade of drogen na een ramp

Of het nu gaat om kleine waterlekkage of om grote overstromingsschade, tijd is altijd een belangrijke factor. Hoe sneller er wordt begonnen met drogen, hoe groter de kans dat de omvang van de schade tot een minimum wordt beperkt en de droogtijd wordt verkort. Hoge kosten kunnen worden bespaard als het droogproces op een effectieve manier en snel wordt ingezet.

Drogen na brand

Na een brand is het van het grootste belang dat er meteen wordt begonnen met een droogproces. De corrosieve rookafzettingen die vaak ontstaan bij een brand zijn, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid door het blussen, erg slecht voor alle soorten metalen oppervlakken en elektronica. In dergelijke gevallen moet de relatieve vochtigheid zo snel mogelijk omlaag worden gebracht. Het is dan zaak om in de te drogen ruimte te zorgen voor grote hoeveelheden warme en droge lucht gecombineerd met een grote luchtdoorvoer. Bij gevaar voor schade aan machines of andere gevoelige apparatuur kan het erg goed zijn om gebruik te maken van de afdichting met kunststoffolie om de relatieve vochtigheid (RV%) sneller omlaag te krijgen.

Machines voor drogen tijdens bouwprojecten en bij waterschade

In de productserie van Corroventa vindt u onder andere de CTR 1000LKV, een adsorptiedroger met een luchtgekoelde condensor. De droger kan heel eenvoudig worden ingezet zonder geavanceerde installatie en is daarmee ideaal voor noodgevallen en voor drogen tijdens bouwprojecten. De droger doet ook bij lage temperaturen zijn werk. Bovendien levert hij ongeveer 3 kW warmte aan de ruimte en is hij daarmee bijzonder geschikt voor onverwarmde ruimtes. De machine is voorzien van een pomp voor het automatisch wegpompen van condenswater.

Bij grote gebouwen met veel vocht om weg te werken, is het in veel gevallen effectiever om één grote droger in te zetten in plaats van meerdere kleine drogers. De A50TD en CTR 10 000 zijn twee grote drogers die zeer geschikt zijn voor grotere nieuwbouwprojecten of ernstige waterschade.

A50-TD2__-320×230[1]

Droogprincipes

utomhus

Droogprincipe 1 buiten.

utomhus2

Droogprincipe 2 buiten.

inomhusA

Droogprincipe binnen.

Producten

Producten voor drogen tijdens bouwprojecten

IMG_6227

C15 Luchtgekoeld condensor

Een flexibel en energiezuinig accessoire voor de A15.
Ventovind_list-image-1-1120×616

Ventovind™ PRO Special

Vraaggestuurde ventilatie voor appartementsgebouwen en grotere zolders.
VentoVind

Ventovind PRO™

Een gepatenteerd systeem dat zorgt voor geoptimaliseerde ventilatie van koude luchtstromen.

Vragen of zorgen?

U kunt altijd contact met ons opnemen bij Corroventa als u vragen heeft over onze producten of oplossingen. Heeft u een uitdaging met water, vocht, geur, radon of ongedierte? Neem contact op met ons hoofdkantoor en we helpen u graag verder.

utomhus
utomhus2
inomhusA