Producten

Verwijdering van radon

Radon is een radioactief gas dat onzichtbaar en absoluut reukloos is

Producten

Radon in huis

Radon is een radioactief gas dat onzichtbaar en absoluut reukloos is. In de binnenlucht is radon een groot gevaar voor de gezondheid; het gas veroorzaakt jaarlijks een groot aantal gevallen van longkanker in Zweden. Volgens de WHO is radon in huizen na roken de belangrijkste oorzaak voor longkanker.

Fukt_i_hus_web (1)

Maatregelen bij hoge radonwaarden

Om schadelijke radonconcentraties in de woonomgeving te voorkomen, moet ten eerste een radonmeting worden uitgevoerd. Als de meting lage radonconcentraties aangeeft, is gecontroleerd en gedocumenteerd dat er veilig gewoond kan worden zonder verhoogde radongehaltes in de binnenlucht. Als de meting daarentegen waarden aangeeft boven de grenswaarde van 200 Bq/m3, moet er een radononderzoek plaatsvinden en moeten vervolgens met de juiste methoden en materialen saneringsmaatregelen worden genomen.

Corroventa beschikt over de ervaring van meer dan 19.000 radonmetingen en we hebben apparatuur geleverd voor meer dan 3.000 radonsaneringsprojecten. We beschikken over een heleboel kennis en ervaring die we gebruiken bij de projectplanning van effectieve oplossingen met een goed kostenplaatje voor onze klanten.

Producten

Corroventa-producten voor radonverwijdering

RS-400-1

Radonafvoer RS 400

Radonafvoer RS 400 zorgt voor een zeer effectieve verwijdering van radon, met een traploos instelbare vrijblazende luchtverplaatsing van 50-370 m3/u.
RS-100_1

Radonafvoer RS 100

Radonafvoer RS 100 is een bijzonder krachtige turbine met een luchtverplaatsing van 80 m3/u en een statische druk van 20.000 Pa.
CTR-300TT2_1

Droger voor kruipruimtes CTR 300TT2

Adsorptie ontvochtiger voor permanente installatie in kruipruimtes, met een droge luchtdoorstroom tot 300 m3/u.

Vragen of zorgen?

U kunt altijd contact met ons opnemen bij Corroventa als u vragen heeft over onze producten of oplossingen. Heeft u een uitdaging met water, vocht, geur, radon of ongedierte? Neem contact op met ons hoofdkantoor en we helpen u graag verder.