• 20.000 HUISHOUDENS GEBRUIKEN EEN ONTVOCHTIGER VAN CORROVENTA IN HUN KRUIPRUIMTE

  • Ontvochtiging van kruipruimtes

    Ontvochtiging van kruipruimtes

    Vocht- en waterschade behoren tot de meest voorkomende problemen voor huiseigenaren. Vocht op zich kan geen kwaad, maar vocht in combinatie met organische materialen die aanwezig zijn in een kruipruimte zorgt vaak voor schimmelproblemen en nare geuren. Dat vergroot vervolgens de kans op allergie en astma bij kinderen.
    Er zijn huizenconstructies met kruipruimtes zonder ventilatie, met binnenluchtventilatie of met buitenluchtventilatie. Dat laatste type kruipruimte, met buitenventilatie dus, is vaak extreem gevoelig voor vocht..

  • Zo ontstaat vocht in de kruipruimte

    Als de vochtbelasting in een kruipruimte zo groot wordt dat er uiteindelijk een probleem ontstaat, kan dat een of meer oorzaken hebben:
    • A: Wanneer er warmte buitenlucht in de koude kruipruimte komt via luchtopeningen of barsten, wordt deze afgekoeld en zal daardoor de luchtvochtigheid toenemen. In extreme gevallen kunnen zich condens en waterdruppels vormen die aan het verlaagde plafond gaan hangen.
    • B: Toevoer van vocht door verdamping vanuit de bodem van de kruipruimte.
    • C: Indringing van vocht uit de omgeving door de funderingsmuur en lekken in de fundering.
    • D: Water dat in de kruipruimte binnendringt door de funderingsmuur vanuit de omliggende grond.

  • Zo lost u het probleem op met behulp van ontvochtiging

    • Leid het water weg van afvoerpijpen e.d. die dicht bij de funderingsmuur uitkomen.
    • Dek de grond in de kruipruimte af met een folie van kunststof om verdamping van vocht te voorkomen.
    • Blokkeer en sluit alle luchtopeningen en barsten in de kruipruimte, zodat er geen buitenlucht naar binnen kan dringen.
    • Installeer een permanente kruipruimtedroger die de luchtvochtigheid in de kruipruimte zo laag houdt dat er geen schimmelvorming optreedt.

  • Adsorptiedrogers beschikken over de juiste techniek voor de ontvochtiging van kruipruimtes

    De temperatuur in de kruipruimte varieert in de loop van het jaar van 4 tot 15 oC en de relatieve luchtvochtigheid moet op 65-70% liggen. In het schema ziet u welk type droger het meest geschikt is voor verschillende klimaten. Aangezien het klimaat voor een kruipruimte in alle jaargetijden binnen het rode veld ligt, vormt de adsorptiedroger de beste technologie voor de ontvochtiging van kruipruimtes. Condensatiedrogers zijn een superieure technologie bij warmere temperaturen, maar functioneren slecht of helemaal niet voor het klimaat in een kruipruimte.
    Bekijk onze adsorptiedrogers voor kruipruimtes>>

  • De oplossing van Corroventa:

    Adsorptiedroger CTR 300TT2 en HomeVision-regelapparatuur

    Adsorptiedroger CTR 300TT2 is al 15 jaar onderdeel van ons assortiment en is een van onze trouwe werkpaarden. Het apparaat is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kruipruimtes, waar de lat hoog ligt als het gaat om energiezuinigheid, betrouwbaarheid en een lange levensduur. Effectief tegen vocht, geuren en radon.

    Regelsysteem HomeVision wordt gebruikt voor een gecontroleerde ontvochtiging van de kruipruimte. Het aansturen, regelen en controleren van de installatie in de kruipruimte gebeurt via een hygrostaat die is aangesloten op de droger in de bodem en een draadloos bedieningspaneel in de woonruimte.

  • Het ontvochtigingsproces

    Wanneer, met name in de warme tijd van het jaar, de buitenlucht in de kruipruimte (D) onder het huis komt, wordt deze afgekoeld door de koude omgeving, waardoor de relatieve vochtigheid toeneemt en daarmee ook het gevaar voor schimmelvorming en nare geuren. Door de lucht te ontvochtigen en de relatieve vochtigheid onder 60-65% te brengen, kan schimmelvorming worden voorkomen.
    De lucht in de kruipruimte wordt naar binnen gezogen in de droger (A). De droge lucht (B) moet zodanig worden verspreid dat de kruipruimte droog wordt gehouden. Terwijl de droger de lucht droogt, voert hij al het vocht (C) uit de kruipruimte af naar de omgeving. De droger is zo geconstrueerd dat hij niet alleen de lucht droogt, maar dat ook de hoeveelheid lucht (C) die samen met al het vocht de kruipruimte verlaat kan worden aangepast (zonder dat dit gevolgen heeft voor de capaciteit of bedrijfskosten van de droger). Op die manier kan de onderdruk in de kruipruimte (D) worden geregeld om te voorkomen dat eventuele geuren en eventueel radon (E) omhoog kunnen trekken naar de woonruimte.

AL ONZE OPLOSSINGEN VOOR ONTVOCHTIGING VAN KRUIPRUIMTES