om-oss

Geschiedenis van Corroventa

Corroventa is opgericht door technisch directeur Knut Claesson in 1985.

Geschiedenis van Corroventa

Corroventa is opgericht in 1985

Corroventa is opgericht door technisch directeur Knut Claesson. Zijn gepassioneerde belangstelling voor ontvochtigingstechnieken en de ontwikkeling van nieuwe producten en technieken op het gebied van vocht- en waterschade vormen de basis van het bedrijf.
Het eerste product dat werd gelanceerd, sloeg direct aan in de markt. Het product was zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk en dankzij het unieke gepatenteerde droogproces werd de droogtijd bij waterschade aanzienlijk verkort. Knut Claesson begon al snel met klanten in heel Europa samen te werken wat ook actief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de producten van Corroventa.

Sinds 2007 is Corroventa eigendom van het concern Volati. Volati is een investeerder die in kleine en middelgrote industriële bedrijven investeert en deze actief ontwikkelt. Volati heeft zich gespecialiseerd in het helpen van ondernemers, oprichters en eigenaars die voor een generatiewisseling staan. Het is een bedrijf dat beide voeten op de grond heeft en actief als eigenaar optreedt bij de dochterondernemingen. Volati koopt bedrijven om ze te ontwikkelen, niet om ze te verkopen.

Mijlpalen in de 30-jarige geschiedenis van Corroventa

 

StudioDittmer_5295-low res
Gruppbild ES_200319
K3-ES-HP-3_low res
VentoVind_KVK_Silent_160
HomeVision-panel frilagd
CORROVENTA 2293
CORROVENTA 2277
CORROVENTA 2033
CORROVENTA UPPLAGT_0787

2015

Wij vieren ons 30-jarig jubileum en lanceren SuperVision®, het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van ontvochtiging. Met SuperVision kan het droogproces op afstand worden geregeld en gecontroleerd via de computer, mobiele telefoon of tablet; een revolutionaire innovatie.

2014

Lancering van de ES-serie, met een nieuwe generatie energiezuinige, intelligente en krachtige apparaten.

2013

Corroventa start de eigen productie van condensatiedrogers.

2011

Lancering van VentoVind™, het systeem van Corroventa voor vraaggestuurde ventilatie op de zolder.

2010

HomeVision is gelanceerd, homevision is een regelsysteem dat het binnenklimaat regelt in kruipruimtes, zolders etc.

2007

Corroventa wordt overgenomen door Volati, een investeerder die in kleine en middelgrote industriële bedrijven investeert en deze actief ontwikkelt.

2003

Corroventa start met de verkoop van producten om het radongehalte in woningen te verlagen.

2000

De CTR 300XT wordt gelanceerd. Deze heeft dezelfde capaciteit als de CTR 200 uit 1988, maar is veel kleiner en weegt slechts 16 kg.

1999

Corroventa lanceert als eerste op de markt ontvochtigers voor de kruipruimte.

1996

Première voor het Kombi-apparaat dat Corroventa als eerste op de markt lanceert.

1988

Corroventa lanceert de CTR 200, de eerste draagbare en gebruiksvriendelijke ontvochtiger. Hij weegt 22 kg en heeft een capaciteit van 22 l/etmaal.

1985

Corroventa is opgericht. 

Vragen of zorgen?

U kunt altijd contact met ons opnemen bij Corroventa als u vragen heeft over onze producten of oplossingen. Heeft u een uitdaging met water, vocht, geur, radon of ongedierte? Neem contact op met ons hoofdkantoor en we helpen u graag verder.