Oplossingen

Kunststoffolie

Optimaliseer het droogresultaat met behulp van zorgvuldig aangebrachte kunststoffolie

 

Oplossingen voor waterschade en overstromingen

Effectiever drogen met kunststoffolie

Voor een sneller droogproces kan op de plek waar de schade is opgetreden een beperkt oppervlak worden voorzien van kunststoffolie. De droger blaast droge lucht onder de kunststoffolie en creëert rondom het gebied met waterschade een luchtkussen met een zeer droog klimaat. Op die manier neemt het vochttransport tussen vochtig en droog toe en zal de schade sneller opdrogen. Hoe droger het klimaat is rondom het materiaal met waterschade, hoe meer vochttransport er plaatsvindt. Als de kunststoffolie op de juiste manier wordt aangebracht, kunnen grote oppervlakken worden gedroogd met behulp van één of slechts een paar drogers. Een alternatief is een effectiever gebruik van de droger door een wand gelijktijdig te drogen met een gelaagde constructie, waarbij de droger de droge lucht deels onder een kunststoffolie blaast en deels in een turbine leidt die de lucht verder de isolatie in drukt.

Voor een kortere droogtijd kan de temperatuur worden opgevoerd van de lucht die wordt gebruikt voor het drogen. Hoe warmer het op te drogen materiaal, hoe effectiever en sneller het droogproces verloopt, doordat de dampdruk in het vochtige materiaal oploopt. In bepaalde gevallen kan een kleine verhoging van 10 °C de droogtijd al halveren. De combinatie van aangebrachte kunststoffolie en warmte is een zeer effectieve methode voor het drogen van vochthoudend materiaal, zoals bijvoorbeeld beton.*

*De droogsnelheid is rechtstreeks evenredig aan het dampdrukverschil. Dat betekent dat het drogen bij 30 °C en 20% relatieve luchtvochtigheid in theorie twee keer zo snel gaat als bij 20 °C en 20% relatieve luchtvochtigheid.

Inplastning

Producten

Producten voor inplasticatie

IMG_6227

C15 Luchtgekoeld condensor

Een flexibel en energiezuinig accessoire voor de A15.
HP-2000-XT-1

Centrifugale Ventilator HP 2000XT

Voor het sneller drogen van balken, isolatie e.d.
Axial-fan-3

Axiale Ventilator AX 3000

Voor een snellere en effectievere oppervlaktedroging van vloeren, wanden en plafonds.

Vragen of zorgen?

U kunt altijd contact met ons opnemen bij Corroventa als u vragen heeft over onze producten of oplossingen. Heeft u een uitdaging met water, vocht, geur, radon of ongedierte? Neem contact op met ons hoofdkantoor en we helpen u graag verder.